O nás

Jsme malé rodinné uzenářství. K založení naší firmy nás vedla tradice uzenářství a řeznictví v našem rodě, která se traduje již od 18. století.

Náš rod pochází z malebné vesničky Leština, v podhůří Hrubého Jeseníku. V dřívějších dobách bylo běžné, že v každé chalupě se udilo maso a u každého obydlí bylo možné najít udírnu.
S postupem času se ale tento tradiční způsob konzervace masa vytratil.
Notně tomu napomohl i trend velkovýroben a řetězců, které ovšem používají v procesu výroby rychlosoli a chemické konzervanty pro urychlení procesu nakládání masa.

 

V roce 2010 jsme se rozhodli navázat na práci našich předků a začali jsme vyrábět uzené maso dle tradičních postupů a receptur, to je tedy bez přidání výše zmíněných konzervantů a bez použití rychlosoli.

Naopak k výrobě našeho uzeného používáme pouze a výhradně kvalitní české maso od místních farmářů, jodidovanou sůl a pravý český česnek.
Po správném naložení pak maso „odpočívá“ 3 týdny až do správného naležení. Následně je přesunuto do udírny, kde se udí bukovým dřevem.

Naše maso je pravidelně 5x za rok laboratorně kontrolováno.
Díky dodržení tradičních postupů se naše maso může pyšnit oceněním a značkou „Originální produkt Jeseníky“.